Peuters gaan op ontdekking

Binnen de muren van de Rudolf Steiner School Breda biedt Kristalkind peutergroep aan kinderen vanaf 2 jaar. Rond die leeftijd gaan kinderen onderscheid maken tussen zichzelf en de rest van de wereld. Dat gebeurt onder begeleiding van pedagogisch medewerkers in een geborgen omgeving met maximaal 16 kinderen, waarin kinderen door spel hun wereld nabootsen. De zintuigen van een peuter spelen een belangrijke rol bij deze ontdekkingstocht. Het speelgoed in de peutergroep is van natuurlijk materiaal waardoor de fantasie van de kinderen extra wordt aangesproken.

Spelend ontdekken en ontwikkelen - Kristalkind peutergroep
Kristalkind biedt een antroposofische peutergroep waarin kinderen van 2 tot 4 jaar elkaar kunnen ontmoeten. De peutergroep is geopend van maandag tot en met vrijdagochtend van 08:30 tot 12:45 uur. De peutergroep bij Kristalkind is een prachtige voorbereiding op ieder kleuteronderwijs en bevindt zich in een uiterst verfijnde omgeving. De pedagogisch medewerkers van de peutergroep bieden een aangename sfeer, waarin jonge kinderen in ritme, rust en ruimte zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen tot kleuter. De jaarfeesten vormen de inspiratiebron voor sfeer, ritme, verhaal, zang, dans, muziek, spelen en samen zijn op de dagelijkse ochtendindeling.

Ontstaansgeschiedenis
De peutergroep is jaren geleden ontstaan op initiatief van uiterst toegewijde ouders die een warme, veilige op antroposofie gestoelde speelruimte voor hun peuters beoogden. In 2008 heeft Kristalkind de peutergroep opgenomen. Kristalkind Kinderopvang is een zelfstandige onderneming die organisatorisch niet verbonden is aan de Rudolf Steiner School Breda. Wel onderhouden we een samenwerking met elkaar als het gaat om antroposofische pedagogiek en warme overdracht van peuters naar de kleuterklassen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kan via onze website www.kristalkind.nl

Postadres    
Kristalkind Kinderopvang BV
Bavelselaan 57
4835 GR BREDA

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.kristalkind.nl
Telefoonnummer: 076-5600974
Keuzemenu: (1) voor locatie Ginneken Administratie (2) voor locatie Belcrum